Građani će ostavljati tri podatka prilikom prijave za pomoć od 100 evra 1Foto: Pixabay/Alexas_Fotos

Prijavljivanje za jednokratnu novčanu pomoć države u dinarskoj protivvrednosti od 100 evra punoletnim gradjanima Srbije počeće 15. maja i trajaće do 5. juna, a penzioneri i korisnici novčane socijalnu pomoć ne moraju da se prijavljuju jer će njima novac biti automatski uplaćen, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Za tu pomoć moći će da se prijave svi punoletni državljani Srbije, na dan 24. april ove godine, kada je Vlada Srbije donela uredbu o isplati 100 evra, i koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji Srbije sa važećom ličnom kartom.

Prijavljivanje je preko portala Uprave za trezor ili telefonom preko kontakt-centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja.

Gradjani će ostavljati JMBG, registarski broj važeće lične karte i naziv banke kod koje je otvoren račun ili žele da im bude otvoren račun.

Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u tu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što podigne novac.

Ako gradjani koji se prijave za pomoć nemaju tekući račun treba da se pri podnošenju prijave izjasne u kojoj banci žele da im se otvori jednokratni namenski račun, bez troškova.

Namenski račun će, kada novac sa njega bude podignut, biti ugašen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari