Guberinić: CarGo pokazuje važnost zaštite konkurencije u Srbiji 1Predstavnici CarGo Foto: Medija centar (arhiva)

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić izjavio je danas da je CarGo primer koliko je danas važna zaštita konkurencije u Srbiji, zbog udruživanja taksista u kartel čime se istiskuju svi postojeći učesnici na tržištu i onemogućava pojava novih igrača, saopštila je ta kompanija.

Guberinić je na međunarodnoj konferenciji „Dan konkurencije“ u Beogradu upitao predsednika Komisije za zaštitu konkurencije Miloja Obradovića „da li ta institucija namerava da zaštiti konkurenciju na tržistu i 400.000 krajnjih korisnika“, kako je to zatraženo u Inicijativi CarGo.

Obradović je rekao da „ne priča o predmetu dok se vodi postupak“ i dodao da „Komisija štiti zakon“, ne precizirajuči o kom zakonu je reč.

Kako se navodi u saopštenju CarGo-a, Obradović nije odgovorio na pitanje o zaštiti krajnjih potrošača, ali ni potencijalnih investitora kojima se šalje loša poruka o tržištu Srbije.

Direktor CarGoa Vuk Guberinić zahvalio je šefu jedinice u Direktoratu za konkurenciju Evropske komisije Nikoli Banaševiću na svemu što je Evropska komisija uradila kako bi unapredila konkurenciju u Srbiji i pozvao ga da se uključe u borbu za otvoreno tržište.

„Ipak ste Vi heroj – čovek koji je kaznio Gugl (Google). U ime male srpske kompanije i Udruženja građana CarGo, brojnih preduzetnika i stotina hiljada potrošača, pozivam Vas da stanete i odbranite konkurenciju u Srbiji. Ako ste mogli sa Guglom, verujem da možete da se izborite i sa taksistima u Srbiji“, rekao je Guberinić predstavniku Direktorata za konkurenciju Evropske komisije.

Guberinić je kazao da je saglasan i sa izlaganjem predsednice Odbora za privredu Skupštine Srbije Snežane Petrović koja je istakla da je „neophodna beskompromisna borba protiv kartela“.

On je dodao da „bi u Srbiji postojalo slobodno tržište, kada bi funkcionisalo kao što je to u Hrvatskoj“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari