Kompanija Henkel izgradiće u Inđiji fabriku građevinskih adheziva, u koju će uložiti 5,2 miliona evra i zaposliti 60 radnika, saopštila je Agencija za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA). SIEPA je za taj projekat dodelila Henkelu 150.000 evra pomoći za podsticaj investicija iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), navodi se u saopštenju.

Kompanija Henkel izgradiće u Inđiji fabriku građevinskih adheziva, u koju će uložiti 5,2 miliona evra i zaposliti 60 radnika, saopštila je Agencija za promociju izvoza i strana ulaganja (SIEPA). SIEPA je za taj projekat dodelila Henkelu 150.000 evra pomoći za podsticaj investicija iz Nacionalnog investicionog plana (NIP), navodi se u saopštenju. Kompanija Henkel, svetski poznati proizvođač sredstava za ličnu higijenu, kućne hemije, adheziva i lepkova, planira da u novoj fabrici u Inđiji koristi savremenu tehnologiju i da polovinu proizvodnje izvozi u zemlje regiona. Fabrika, čija je izgradnja počela u oktobru 2006. godine, počeće da radi u prvoj polovini ove godine, njen godišnji kapacitet biće 100.000 tona lepka, a proizvodiće praškaste materijale za završne radove u građevinarstvu i gotove dekorativne maltere, saopšteno je iz Henkela. Planirano je da fabrika u Inđiji bude izvoznik Ceresit lepkova i na tržišta Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rumunije.
Henkel planira da u 2008. godini počne izgradnju fabrike za proizvodnju tečnih maltera, navodi SIEPA i ističe da ta kompanija sav repromaterijal nabavlja u Srbiji, od domaćih dobavljača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari