Kompanija MK komerc Miodraga Kostića, uplatila je juče opštini Trgovište milion dinara za saniranje štete od poplavnog talasa, potvrđeno je Danasu u lokalnoj samoupravi. Pored Vlade Srbije koja je uplatila 15 miliona dinara, pomoć je uputio i Grad Beograd (tri miliona) i Jat ervejz (milion dinara).

– Šteta od poplava je oko milion evra, ali konkretni planovi za sanaciju biće poznati tek nakon posete predsednika vlade Srbije našoj opštini koja je najavljena za narednu nedelju – rekao je za Danas, predsednik opštine trgovište Vlasta Petrović i dodao da je najavljena je i poseta članova Kluba privrednik, kako bi bila razmatrana mogućnost otvaranja malih preduzeća u opštini koja spada u red najsiromašnijih područja juga Srbije, a nalazi se u pograničnom pojasu sa Makedonijom.

Iz kompanije MK komerc apelovali su i na druge privrednike da se uključe u pružanje pomoći ugroženom području. „Dužnost uspešnih kompanija i pojedinaca je da budu partner državi i građanima u kriznim situacijama poput ove koja je zadesila Trgovište. MK Group je spremna da pokuša zajedno sa državom da oživi industriju u ovoj oblast“ izjavio je tom prilikom Kostić i podsetio da ta kompanija često učestvuje u akcijama tog tipa, kao i da je do sada za poboljšanje uslova života i rada u Vojvodini uložila 370.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari