I zabava i privreda 1Foto: Srđan Srđanov

Novosadski „Oktoberfest“ biće održan 28. i 29. oktobra u Master centru Novosadskog sajma, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević naveo je da grad ima nameru da produži sezonu manifestacija i tako privuče još više turista.

– Manifestacije ovog tipa, privlačeći goste iz zemlje i inostranstva, postaju sve značajniji turistički proizvod Grada Novog Sada. Namera Gradske uprave za privredu i Turističke organizacije jeste da produži sezonu manifestacija, pogotovo što Novi Sad pretenduje da postane tzv. City Break destinacija. „Oktoberfest“ se održava u zatvorenom, reprezentativnom prostoru Novosadskog sajma i siguran sam da će privući brojne posetioce. Još jedan bitan aspekt ove manifestacije jeste to što ima podršku Nemačko-srpske privredne komore, pa se očekuje dolazak privrednika koji će imati priliku da u opuštenijoj atmosferi razmene iskustva. Nadam se da će „Oktoberfest“ naći mesto u kalendaru novosadskih manifestacija i da će postati tradicionalna za naš grad, kazao je Milorad Radojević.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković zahvalio je Gradu na tome što je prepoznao značaj predstojećeg „Oktoberfesta“.

– Stupili smo u kontakt sa privatnim kompanijama i inovativnim pojedincima verujući da će „Okoberfest“ biti podsticaj za nove, slične projekte koji će se tek naći u našem kalendaru i osvojiti svoj prostor na tržištu, zaključio je Slobodan Cvetković.

Predsednik „Color press“ grupe Robert Čoban podvukao je da Vojvodina ima dugu i bogatu tradiciju u proizvodnji piva, pa onda i veliki potencijal u toj vrsti turizma.

– Ovom manifestacijom želimo da spojimo zabavu i privredu sa nemačkom tradicijom u Vojvodini koja je zaslužna za razvoj pivarstva i stvaranje kulta ispijanja piva na ovim prostorima – rekao je Čoban.

Prema rečima predstavnice Nemačko-srpske privredne komore Milice Ožegović, „Oktoberfest“ je najveći nemački nacionalni festival koji se proširio van granica Nemačke i slični festivali se održavaju u celom svetu, a ove godine i u Novom Sadu.

Ulaznice i za 200 dinara

Uoči  manifestacije na Trgu slobode biće postavljen promotivni štand  na kome će svi građani moći da konzumiraju pivo i perece. Ulaznice za „Oktoberfest“ će biti u pretprodaji po promotivnoj ceni od 200 dinara, a na sam dan Festivala cena ulaznica će biti 300 dinara. Predviđen je i bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti Zvonko Bogdan, grupe Frajle, Štikle i vikleri, Gift, Ortodoks Kelts, Ničim izazvan i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari