Do sledeće proslave Dana železničara, odnosno do 15. septembra 2008. obnovićemo sve železničke stanice u zemlji. Naša namera je da tim stanicama vratimo nekadašnji izgled, i da ih učinimo najreprezentativnijim objektima u pojedinim mestima. Naravno, ne možemo sve stanice da obnovimo odjednom, već ćemo posao obavljati postepeno.

Do sledeće proslave Dana železničara, odnosno do 15. septembra 2008. obnovićemo sve železničke stanice u zemlji. Naša namera je da tim stanicama vratimo nekadašnji izgled, i da ih učinimo najreprezentativnijim objektima u pojedinim mestima. Naravno, ne možemo sve stanice da obnovimo odjednom, već ćemo posao obavljati postepeno. Ovih dana smo završili renoviranje stanica u Valjevu, Kikindi, Čačku, Vrnjačkoj Banji i Mataruškoj Banji – izjavio je juče ministar za infrastrukturu Velimir Ilić prilikom posete železničkoj stanici u Barajevu gde je sanirano klizište i produžen peron na stajalištu.
Generalni direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić istakao je da su radovi na stanici u Barajevu, vredni 8,5 miliona dinara, trajali 44 dana i da su završeni u roku. Prema njegovim rečima, po novom redu vožnje srpskih železnica, koji se planira od 9. decembra, na stanici u Barajevu moći će da se zaustavljaju vozovi koji saobraća na relaciji Beograd – Bar. Ilić i Šarančić juče su obišli i rekonstruisanu železničku ambulantu u Mladenovcu, čija je obnova počelu januaru ove godine. U adaptaciju tog objekta površine 140 kvadratnih metara investirano je oko 15 miliona dinara. Zamenjen je krov i ugrađena nova unutrašnja i spoljna stolarija, obnovljena vodovodna i kanalizaciona mreža, i ugrađena nova rasveta i centralno grejanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari