Imovina Radio televizije Kragujevac data na licitaciju 1

Prodaja do sada popisane imovine Radio-televizije Kragujevac (putnička vozila, kamera, računari, agregat…) zakazana je za 6. decembar, i neće biti odlagana, najavljeno je iz kancelarije izvršitelja Nebojše Vijanića koja je zakazala licitaciju.

Početkom naredne sedmice, RTK će ostati bez pokretne imovine i sredstava za rad, što će, smatraju u toj medijskoj kući, označiti “početak kraja RTK-a”. Korist od toga će, ističu zaposleni, imati samo potencijalni kupci koji se već interesuju, pre svega za kupovinu automobila, ali i ostale popisane imovine, čija je prodaja, po početnim cenama koje iznose 70 odsto od procenjene vrednosti, oglašena na sajtu “Doboš”.

Na sajtu “Doboš” je navedeno da će vozila “jugo” i “florida” potencijalnim kupcima biti ponuđena za po 10.500 dinara. Početna prodajna cena “Lade nive” je 280.000 dinara, koliko će 6. decembra koštati i “Fijat punto”.

Kamera “Soni” će biti ponuđena za 119.000, a računar za 10.500 dinara… Agregat sa predajnika na brdu Žeželj će imati početnu cenu od 350.000 dinara. Ako je suditi po iskustvima kragujevačkih firmi i ustanova (Centar za strna žita, na primer), čija je imovina rasprodavana na istovetan način, gotovo da je izvesno da će automobili, kao i ostala popisana oprema RTK-a, 6. decembra biti (ras)prodati po još bagatelnijoim cenama od onih početnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari