Apel vozačima da budu oprezni na prelazima na pruzi Niš-Zaječar 1ilustracija Foto: printscreen/RTS

Preduzeće „Infrastruktura železnica Srbije“ apelovalo je danas na vozače da na putnim prelazima na pruzi Niš-Zajelar, koja se rekonstruiše i zatvorena je za javni saobraćaj vozova, poštuju signalizaciju zbog saobraćaja vozova za remont pruge.

Rekonstrukcija pruge, koja je počela 25. februara i koja će trajati do kraja avgusta 2020. godine, obavlja se u uslovima totalne obustave železničkog saobraćaja između Niša i Zaječara, ali iz „Infrastruktura železnica Srbije“ podsećaju da će se ovom prugom kretati radni vozovi i mehanizacija za obavljanje remonta i vozovi za prevoženje materijala na gradilišta.

Istaknuto je da se na pruzi između Niša i Zaječara nalazi 90 putnih prelaza i upozoravaju vozači drumskih vozila da na putnim prelazima duž ove pruge poštuju znake vertikalne drumske signalizacije.

Na putnim prelazima koji su obezbeđeni branicima ili polubranicima, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji pruge rampe neće raditi, ali je železničko osoblje koje učestvuje u organizaciji saobraćaja radnih vozova i vozova za transport materijala na pruzi Niš – Zaječar upoznato sa tim.

Ovi vozovi će se zaustavljati ispred putnih prelaza, zvučnim signalom upozoravati učesnike u saobraćaju i tek kada se uvere da na putnim prelazima nema drumskih vozila, nastaviće vožnju preko putnih prelaza, navedeno je u saoptenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari