Investicija u golf terene u Zrenjaninu 1

Iako je urbanistički plan za golf terene u Ulici Franje Kluza u Zrenjaninu stupio na snagu još 2016. godine, gradnja još nije počela.

Šta se dešava sa investicijom Golf kluba „Sava“ iz Beograda nije poznato, a ideja o podizanju sportskog terena i dalje čeka na realizaciju. Do sada je određena lokacija, ograđena žičanom ogradom i obeležena tablama, delimično pošumljena ali sa građevinskim radovima nije počelo. Sa svoje strane, grad ne samo da je obezbedio lokaciju već je u međuvremenu presvukao asfalt u do tada neuglednoj ulici, što je žiteljima ovog kraja podiglo kvalitet stanovanja.

– Ovo je periferija i svako uređivanje čini naš kraj lepšim. Ipak, da li će golf terena biti to mi kao stanari ne znamo – kaže Zrenjaninac Toma Stojko.

Plac predviđen za golf terene je trenutno zakorovljen i često zatrpan otpadom i šutom, dok je prošlog leta prijavljen požar. U iščekivanju njegovog uređenja nije loše podsetiti se da su prema urbanističkom planu, na parceli površine 16 hektara planirani otvoreni golf tereni sa devet rupa, odnosno polja, urađeni od trave i veštačke trave i prirodnih i veštačkih prepreka kao što su vodene površine, peščane prepreke, zasadi. Prema urbanističkom planu, planirana je izgradnja dva slobodnostojeća objekta, klupskog i pomoćnog, sa desne strane ulaza u sportski kompleks. Klupski objekat od 156 kvadratnih metara, sadržao bi recepciju, svlačionice, tuševe, salu za trening i kafeteriju dok bi pomoćni objekat od 60 kvadratnih metara bio namenjen smeštaju mašina, alata i opreme, vozila i osoblja na održavanju. Ovaj projekat predvideo je i 28 parking mesta unutar kompleksa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari