Investitor poziva na odlaganje prodaje imovine ATP "Vojvodina" 1Ilustracija Foto: Pixabay/ Aymanejed

Ilija Dević, investitor preduzeća ATP „Vojvodina“, uputio je pismo stečajnom sudiji Vladislavu Kurteku u kome poziva da se prodaja imovine ovog preduzeća odloži dok se ne završe započeti sudski postupci.

Ti postupci se odnose na naplatu potraživanja po osnovu naknade štete od Grada Novog Sada, kao i da se prethodno završi postupak koji se odnosi na obavezu Grada da reguliše saobraćaj kako bi ATP „Vojvodina“ mogla da posluje, ostvaruje prihode i izmiruje obaveze prema poveriocima.

„Ukoliko bi se pre završetka navedenih parničnih postupaka prodao najveći deo imovine, ATP ‘Vojvodina’ to bi nužno uzrokovalo dve posledice. Samo delimično namirenje poverioca Kredi Agrikol banke i proglašenje bankrota nad ATP ‘Vojvodina’, a imajući u vidu da ona ne bi mogla uspešno da posluje bez prodatog dela imovine. Takvo postupanje bi bilo suprotno interesima svih stečajnih poverilaca, a smatramo da bi na taj način Kredit Agrikol banka namirila samo mali deo svog potraživanja kao razlučni poverilac“, navodi se u pismu.

Oni podsećaju i na pravosnažnu izvršnu presudu Privrednog apelacionog suda iz 2013. godine da je Kredit Agrikol banka kao član Nadzornog odbora u dogovoru sa političarima propustila namirenje svog potraživanja u celosti, sprečila namirenje ostalih poverilaca u celosti i sprečila preduzeće ATP „Vojvodina“ da nastavi dalje poslovanje i vrati 500 radnika na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari