Istraga nezakonitih kredita koncerna Farmakom 1Foto: Freeimages/ Jason Morrison

Tužilaštvo za organizovani kriminal porenulo je istragu nezkonito odobrenih kredita Srpske banke kojima je koncern Farmakom u martu i aprilu 2013. pribavio protivpravnu imovinsku korist od skoro milijardu i 850 miliona, saopšteno je danas.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je u saradnji sa PU za grad Beograd, UKP, Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminaliteta i MUP RS, sprovelo predistražni postupak i donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih: I.M, S.J, B.V, R.Ć. i B.Š, zbog nezakonitog odobravanja kredita privrednim društvima: „Koncern Farmakom MB“ d.o.o. Šabac „Distributivni centar Sigma“ d.o.o Šabac „Basemi“ d.o.o Šabac „Magma prom“ d.o.o Šabac „Inmold“ d.o.o. Požega i „Lim-ing Linings“ d.o.o. Šabac.

Postoji osnovana sumnja da je pomenutim privrednim društvima „Srpska banka“ a.d. Beograd, u periodu od 1. marta do 9. aprila 2013. godine odobrila 13 kredita koji nisu vraćeni banci, niti su bili obezbeđeni na adekvatan način u skladu sa zakonom i propisima banke i pored činjenice da u vreme odobravanja ova društva nisu bila kreditno sposobna jer su bila prezadužena.

Sredstva od tih kredita su istog dana po dobijanju sa računa privrednih društava „Distributivni centar Sigma“ d.o.o Šabac „Basemi“ d.o.o Šabac „Magma prom“ d.o.o Šabac „Inmold“ d.o.o. Požega, „Lim-ing Linings“ d.o.o. Šabac, prosleđena „Koncernu Farmakom MB“ d.o.o. Šabac, kome je na taj način pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 1.837.757.794,00 dinara.

Osumnjičeni će tokom dana biti saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kaže se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari