Zainteresovani smo za učešće u privatizaciji Beogradskog sajma, jer je to deo naše strategije širenja na svetskom tržištu. Beograd ima sigurnu perspektivu, a sam sajam spada u najdinamičnije organizacije u jugoistočnoj Evropi, pa je osim pogodnog geografskog položaja i to doprinelo njegovoj atraktivnosti.

Zainteresovani smo za učešće u privatizaciji Beogradskog sajma, jer je to deo naše strategije širenja na svetskom tržištu. Beograd ima sigurnu perspektivu, a sam sajam spada u najdinamičnije organizacije u jugoistočnoj Evropi, pa je osim pogodnog geografskog položaja i to doprinelo njegovoj atraktivnosti. Zato želimo da uspostavimo korporativne odnose sa Beogradskim sajmom a najbolje ćemo se predstaviti kroz saradnju koja već postoji između naše dve sajamske kuće. Reč je o sajmu Rimini velnes, koji ćemo organizovati u septembru ove godine, dok će Ekomondo, sajam tehnologija zaštite životne sredine, biti održan u proleće naredne godine – izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Lorenco Kanjoni, predsednik italijanske kompanije Rimini Fijera SPA.
Kanjoni je istakao da je interesovanje za Beogradski sajam podstaknuto činjenicom da je Italija, posle Rusije, glavni trgovinski partner Srbije, i dodao da je samo u prvih devet meseci prošle godine ostvarena spoljnotrgovinska razmena u vrednosti od 1,1 milijardu evra, što je gotovo za trećinu više nego u 2005. godini.
Direktor Beogradskog sajma Anđelko Trpković naglasio je da izbor privatizacionog savetnika finansira Svetska banka, što je garancija da će se u privatizaciju Beogradskog sajma uključiti i kompanije iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari