Posle robne kuće u Zemunu, koja je otvorena pre desetak dana, danas počinje sa radom i renovirani objekat na Terazijama, a do kraja marta 2009. planirano je da radovi na adaptaciji i modernizaciji budu okončani u sve 32 robne kuće. Osim novog izgleda, nekada najveći robni lanac na Balkanu imaće i drugačiju koncepciju prodaje, jer se kompanija više neće baviti trgovinom, većće izdavati i upravljati prostorom za maloprodaju.

Ali, kako je najavljivao menadžment RK Beograd, za partnere će birati svetske i domaće brendove, koji će pružiti relativno ujednačenu ponudu kroz ceo lanac. Tako će srpskim potrošačima biti dostupne marke koje plasira italijanski trgovinski lanac Kojn, zatim italijanska konfekcija Ovijese, odeća za žene „noti dog“ i nakit od venecijanskog stakla Antika murina.

Da podsetimo, višegodišnji stečaj Robnih kuća Beograd okončan je prodajom na javnoj aukciji, koja je održana krajem prošle godine. Kupac, kompanija Verano motors sa finansijskim partnerom, grčkim Marfin investment fondom, platila je 360 miliona evra za objekte a izdvojila je još oko 70 miliona evra za adaptaciju prodajnog prostora. Očekuje se da će u novootvorenim objektima tog lanca posao naći oko 6.000 radnika, od čega 2.000 u Beograu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari