Država će nastaviti da stimuliše strane investitore koji nameravaju da ulažu u Srbiju. Za te namene predviđena su i sredstva iz nacionalnog investicionog plana kao podsticaj zapošljavanju – izjavila je juče prilikom otvaranja fabrike veša i čarapa Pompea Spa u Zrenjaninu Jasna Matić, državni sekretar Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj.

Država će nastaviti da stimuliše strane investitore koji nameravaju da ulažu u Srbiju. Za te namene predviđena su i sredstva iz nacionalnog investicionog plana kao podsticaj zapošljavanju – izjavila je juče prilikom otvaranja fabrike veša i čarapa Pompea Spa u Zrenjaninu Jasna Matić, državni sekretar Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj. Pogon, koji probno radi već nekoliko meseci u industrijskoj zoni Bagljaš-Aerodrom, svečano je otvorio vlasnik kompanije Adrano Rodela, najavljujući nova ulaganja u proširenje postojećih pogona.
– Pompea zapošljava 2.500 radnika i ima prodajnu mrežu i van granica Evrope. U pogon u Zrenjaninu do sada je uloženo četiri miliona evra, a u liniju za bojenje i pakovanje biće investirano 3,5 miliona evra. Do kraja projekta čitava investicija vredeće 15 miliona evra – istakao je Rodela i dodao da je Srbija postala najvažnija destinacija za ovu kompaniju.
Doprinos realizaciji ovog projekta dala je i Agencija za strana ulaganja koja je Pompei dodelila bespovratna sredstva u iznous od 600.000 evra. U fabrici Pompea u Zrenjaninu sada je zaposleno 120 radnika, koji su još uvek u fazi obuke, a planirano je da ovde radi 300 radnika. Kapacitet linija za proizvodnju čarapa je 350.000 komada dnevno, što pokriva godišnju prodaju čarapa u Srbiji. Osim pogona u Zrenjaninu, Pompea je pre tri godine investirala 2,5 miliona evra u izgradnji pogona trikotaže u Brusu, gde sada radi 500 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari