Izgradnja aerodroma Rosulje 1Foto: Stefana Savuć (arhivska fotografija)

Predstavnici aerodroma „Nikola Tesla“ obišli su danas Aerodrom Rosulje, kod
Kruštevca i poručili da će pomoći u njegovoj izgradnji.

Došli smo u najjačem sastavu izvršni, direktor tehnike i direktor bezbednosti. Videćemo kako stoje stvari na terenu i vrlo brzo ćemo napraviti zajednički plan i zajedno sa gradonačelnikom Kruševca i njegovim pomoćnicima nastojaćemo da budemo vrlo operativni i konkretni, rekao je v.d.
generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla, Saša Vlaisavljević.

Dodao je da to može biti pomoć u donacijama, edukaciji i zajedničkim radovima, a zavisno od toga što bude bilo prioritet.

Istakao je da je aerodrom Nikola Tesla postigao rekordne poslovne rezultate u poslednje tri godine i da će ova godina ostati upisana kao zlatna u istoriji aerodroma koji postoji 55 godina. Gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović rekao je da prva faza radova na izgradnji aerodrome Rosulje podrazumeva pripremne zemljane radove i da se ona realizuje sredstvima Grada u iznosu od 100 miliona dinara.

Rekao je da radovi idu predviđenom dinamikom, da je pri kraju realizacija prve faze, te da su ovakvi razgovori značajni kako bi se videlo šta su sledeći koraci, koje su mogućnosti i kakvu pomoć Grad Kruševac može da očekuje.

Reč je o velikim sredstvima i ovo je jedan od načina da se ona obezbede. Već u septembru smo u poseti Šenjangu, gradu partneru koji je takođe izrazio interesovanje. Već postoji interesovanje i konkretnih investitora. Sačekaćemo odgovor i sa njihove strane, rekao je on.

Ukoliko se obezbede sva sredstva neophodna kroz sve faze, kako je rekao, očekivanja su da ćemo u narednih pet godina imati aerodrome koji će biti potpuno u funkciji. Kruševac će izradnjom aerodrome Rosulje dobiti aerodrom sa referentnom oznakom 2B, a plan je da se koristi za instrumentalno letenje, sa mogućnošću obavljanja kargo letova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari