Izgradnja puta Šabac - Loznica 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica trebalo bi da počne u trećem kvartalu ove godine, izjavila je danas u Ljuboviji ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Više od decenije se o tom projektu govorilo, ali sad imamo i dogovoren način finansiranja, s Azerbejdžanom, i završavamo projektnu dokumentaciju“, rekla je ona novinarima u Ljuboviji, posle sastanka sa rukovodstvom te opštine, kao i sa predsednicima opština iz Mačvanskog okruga, kojem je prisustvovao i načelnik okruga Vladan Krasavac.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Zorana Mihajlović podsetila je da je Srbija izgradila most preko Drine od Ljubovije do Bratunca i time ispunila svoj deo obaveza na ovom projektu. „Sada očekujemo od bosanske strane da ispuni svoj deo obaveza u vezi sa izgradnjom zajedničkog graničnog prelaza, da to bude završeno negde u kasno leto“, rekla je Zorana Mihajlović. Ljuboviju je sa Zoranom Mihajlović posetio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari