Jačanje saradnje UAE i Srbije u oblasti poljoprivrede i bezbednosti hrane 1OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovorao je danas 24. aprila 2018. godine, sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Nj.E. Mubarak Said Ahmed Buršaid Al Daherijem o daljem jačanju ekonomske i privredne saradnje.

Tokom sastanka dogovoreno je da će se u narednom periodu potpisati Memorandum o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva za klimatske promene i životnu sredinu Ujedinjenih Arapskih Emirata o saradnji u oblasti poljoprivrede i bezbednosti hrane, navodi se u saopštenju za medije.

U korist odlične saradnje govore podaci koji pokazuju da je ukupna razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda tokom 2017. godine bila viša za 68% od ostvarene trgovine u 2016. godini. Vrednost prošlogodišnjeg izvoza iznosila je oko 20,4 miliona USD i predstavlja povećanje od 76% u odnosu na 2016. godinu. Republika Srbija i u 2017. godini beleži suficit od 20,3 miliona USD u razmeni poljoprivredno-prehrambenih proizvoda sa UAE, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari