Jasenica dobila novu poštu 1

Javno preduzeće „Pošta Srbije“, sledeći politiku svog osnivača – Vlade Srbije, čitave godine sprovodi akciju „52 pošte za 52 nedelje“, koju je inicirao ministar Milan Krkobabić i kojom se podržava ekonomski, privredni i demografski razvoj seoskih sredina, saopštilo je ovo preduzeće.

Zahvaljujući ovoj akciji, juče je i negotinsko naselje Jasenica dobilo poštansku poslovnicu sa besplatnim internet kutkom, a koristiće je i susedna dva sela Šarkamen i Malajnica, odnosno skoro 1.500 stanovnika.

Poštu je u rad pustio Srđan Jovanović, direktor Funkcije poštanske mreže, i pozdravio meštane ovog dela Timočke Krajine u ime Mire Petrović, v. d. direktora „Pošte“, i 15.000 zaposlenih.

– Pošta donosi mogućnost korišćenja širokog spektra poštanskih i platnih usluga, najvišeg kvaliteta a najniže cene, uključujući i brojne prednosti digitalne ere. Od danas, na ovom šalteru, kao i na šalterima 1.660 pošta širom Srbije, građani mogu podneti zahtev za zamenu zdravstvene knjižice i potom sačekati poštara da im na kućnu adresu donese novu. Takođe, nova pošta će višestruko olakšati funkcionisanje lokalne poslovne zajednice, koju čini četrdesetak pravnih lica“, rekao je Jovanović i potpisao prve ugovore sa preduzetnicima „Madave“ i „Kića dizel“.

Prva usluga obavljena na šalteru pošte u Jasenici bila je obrada zahteva predsednika MZ Obrena Nikolića za zamenu zdravstvene knjižice.

Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin, zahvalio je Pošti Srbije što je brzo odgovorila na potrebe Jaseničana: „U prethodnom periodu učinili smo velike napore da poboljšamo život građana u seoskim mestima, koji su na neki način bili zapostavljeni.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari