Ju Jong: Proizvedeno 1,5 miliona tona čelika 1Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom HBIS Grupe Ju Jongom.

Predsednik Vučić je izrazio duboku zahvalnost predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, kineskom narodu i predsedniku HBIS Grupe Ju Jongu za očuvanje i današnje uspešno poslovanje Železare Smederevo, navodi se u saopštenju.

Ju Jong je informisao predsednika Srbije o rezultatima poslovanja u 2017. godini, u kojoj je proizvedeno 1,5 miliona tona čelika. Ostvareni prihod iznosi 750 miliona dolara u odnosu na 433 miliona dolara ostvarenih prošle godine, dok su ukupne investicije u Železaru u 2017. godini iznosile 160 miliona dolara. Gospodin Ju Jong je izneo planove za narednu godinu, kojima je predviđena proizvodnja 1,8 miliona tona čelika, uz ukupni prihod od milijardu dolara.

Predsednik Vučić se posebno osvrnuo na veliku brigu koju kompanija HESTIL posvećuje radnicima smederevske Železare. Kompanija HESTIL konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka u inostranstvu.

Predsednik HBIS Grupe Jong informisao je predsednika Srbije o razvoju industrijske zone Smederevo i iskazao nameru da u sledećoj godini HBIS Grupa dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni.

Predsednik Vučić je rekao da je vrlo imresioniran rezultatima koje je HESTIL postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Republika Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i ove kompanije.

Gospodin Ju Jong je zahvalio predsedniku na kontinuiranoj podršci, posebno ističući da je Srbija napravila veliki napredak u ekonomskim reformama i ekonomskom razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari