Fabrika prehrambenih proizvoda i jestivog ulja Plima M otvorila je juče u Kruševcu novu fabriku za proizvodnju plastične ambalaže i pakovanje jestivog ulja u koju je investirala oko 2,5 miliona evra. Pomoćnik generalnog direktora Plime M Veroljub Ćirković kazao je agenciji Beta da je kapacitet fabrike 6.

Fabrika prehrambenih proizvoda i jestivog ulja Plima M otvorila je juče u Kruševcu novu fabriku za proizvodnju plastične ambalaže i pakovanje jestivog ulja u koju je investirala oko 2,5 miliona evra. Pomoćnik generalnog direktora Plime M Veroljub Ćirković kazao je agenciji Beta da je kapacitet fabrike 6.000 boca na sat i da će zaokruživanje sistema pakovanja doneti firmi uštedu od oko 600.000 evra godišnje. „Izgradnjom Fabrike po najsavremenijoj italijanskoj tehnologiji pre roka je ispunjen obavezni investicioni program preuzet kupovinom ‘Plime M’ na tenderu 2004. godine“, istakao je on. Ćirković je kazao da je ta fabrika prva u nizu pogona koji će biti otvoreni na novoj lokaciji od tridesetak hektara i dodao da će na taj način adekvatno biti uposleno svih 240 radnika, koliko ih Plima M ima trenutno.
Ministar privrede Srbije Predrag Bubalo je otvarajući fabriku ocenio da je Plima holding kompanija u usponu koja je okrenuta izvozu. „Mi se ne možemo i ne smemo osloniti samo na domače tržište, nasušna potreba Srbije je izvoz i jedina kopča sa razvijenim državama jeste preko izvoza“ kazao je on podsetivši da je to koncept i Strategije privrednog razvoja Srbije do 2012. godine. Bubalo je istakao da privatizacija i investicije imaju svoj smisao ne samo u svežem kapitalu koji dolazi sa investicijama već da one imaju smisao i u savremenom, modernom menadžmentu, novim tehnologijama i boljem korišćenju naših domaćih resursa.
Vlasnik Kompanije Plima M , čija je godišnja proizvodnja 18 miliona litara ulja, je kruševački privrednik Božin Milićević koji je, posle višegodišnjeg boravka u Rusiji kupio i kruševačku pekarsku industriju, Plimu Pek, i otvorio firme Plima agrar u Beogradu i Plima Don u Rusiji. Otvaranju fabrike plastične ambalaže uz predstavnike bankarskog i privrednog sektora, te lokalne samouprave, prisustvovali su i poslovni partneri Plime holdinga iz Rusije i Italije. Ministar Bubalo je nakon otvaranja fabrike Plime M posetio i Trajal korporaciju koju je krajem prošle godine na tenderu za transakcionu cenu od 12,2 miliona evra kupila bugarska firma Brikel EAD. Novi vlasnik Trajala obavezao se da će u Fabriku u narednih pet godina investirati 25 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari