Ovim proširenjem se kapaciteti postojeće fabrike povećaju za 50 odsto. Investicija čini prvu fazu strateškog plana razvoja i jačanja pozicije kompanije De Heus na tržištu Srbije. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ističe da je za šabački kraj značajno da u njemu posluje velika i uspešna firma kao što je De Heus.

– Oni su ove godine uložili tri miliona evra u dogradnju fabrike, ali neće tu stati, već će proizvodnju dodatno unaprediti i proširiti sledeće godine. Politika kompanije se poklapa sa politikom Grada Šapca. I jedni i i drugi težimo da u poslovnom lancu svi zarade više. Ne stidim se da kažem da je Šabac poljoprivredni kraj, pa želimo da našim proizvođačima pomognemo da što više zarade i da šire svoju proizvodnju. U tome firme kao što je De Heus imaju važnu ulogu. To što ova kompanija proširuje proizvodnju jeste pokazatelj da je Šabac jedna od najboljih investicionih lokacija u Srbiji, rekao je Zelenović.

Prema rečima Nebojše Čipčije, generalnog direktora, De Heus u Šapcu proizvodi hranu za stoku za srpsko tržište, a pogon posluje godinu i po dana. Tokom ovog perioda potražnja za visokokvalitetnom hranom značajno je porasla, što je dovelo do toga da su proizvodni kapaciteti postojeće fabrike dostigli svoj maksimum.

– Potreba za investiranjem u novi pogon ukazuje na to da je tržište Srbije prepoznalo kvalitet proizvoda i usluga koji pružamo. Na taj način pomažemo farmerima da povećaju produktivnost i optimiziraju svoje poslovne rezultate. U nama vide stabilnog partnera koji im pomaže da napreduju. De Heus se ovde neće zaustaviti. Svoju ambiciju da uvek pomaže svojim kupcima da napreduju i uvećavaju svoje poslovanje, De Heus može ostvariti samo ako zauzme i održi lidersku poziciju u Srbiji. Zbog toga je izgradnja drugog proizvodnog objekta na istoj lokaciji planirana za narednu godinu u sklopu druge faze strateških razvojnih planova, rekao je Nebojša Čipčija, generalni direktor De Heus Šabac.

Ko De Heus, vlasnik kompanije, kazao je da njihovo poslovanje počiva na pet stubova koji definišu njihovu firmu: kvalitet, performanse, nezavisnost, kontinuirano poboljšanje i preduzetnički duh. Prema njegovim rečima, to su karakteristike koje su ključne za njihov uspeh i uspeh njihovih kupaca i ono što ih čini jedinstvenim.

– Sa novim pogonom De Heus dobija i na povećanju proizvodnog kapaciteta za više od 50 odsto, ali i na unapređenju kvaliteta i efikasnosti poslovanja zahvaljujući ispunjenju najnovijih globalnih standarda u smislu visokog kvaliteta proizvoda, fleksibilnosti u proizvodnji različitih proizvoda, većem skladišnom kapacitetu, bržem i efikasnijem utovaru vozila i modernizovanom načinu pakovanja, rekao je Ko De Heus.

Nova automatska linija

Novi pogon sadrži liniju za peletiranje gotove hrane za životinje koja omogućava značajno povećanje kapaciteta peletiranja. Instalirana je nova automatska linija za pakovanje gotovih proizvoda. Pogon ima i stanicu za izdavanje gotovih proizvoda u rinfuznom stanju u čijem sastavu je nova, vrlo precizna kolska vaga i silosne ćelije za smeštaj gotovih proizvoda, što uvećava efikasnost isporuke proizvoda profesionalnim farmama.