Ko je propagandistički lažov? 1Foto: Mohammad Danish

Ne mogu nikako da utvrdim misaoni sled iz koga su u Pokretu socijalista tekst o primanjima SVIH ministara, ocenili kao „medijsku kampanju luksemburških medija“ protiv Aleksandra Vulina i njegove porodice.

I kako su našli vezu između plata i činjenice da se Vulin „usprotivio reviziji istorije Drugog svetskog rata i poručio i regionu i tajkunima da se Srbija neće više ni komadati ni pljačkati, te da će nastaviti borbu protiv mafije i policajaca koji sarađuju sa kriminalcima“?

Pa uopšte nismo pomenuli tetku iz Kanade.

Naprotiv, u tekstu su samo navedeni brojevi objavljeni na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije: 225.841 dinara, 310 kvadrata…

Nikakve priče o istoriji Drugog svetskog rata, čijoj se reviziji i Danas i ja lično protivimo.

 

Ni slova nije bilo o regionu, tajkunima i mafiji.

Pa i sami smo toliko puta pisali o pljačkaškim privatizacijama, sumnjivim poslovima, o navijačkim grupama i bolelo nas je što država nije našla za shodno bar da istraži koliko smo u pravu.

I kako su u Pokretu socijalista shvatili da objavljivanjem plata SVIH ministara sugerišemo da su one nezakonite?

Valjda se podrazumeva da jesu obračunate po zakonu, a da visina pokazuje koliko je funkcioner u tom sektoru važan za funkcionisanje vlasti. A to nije negativna konotacija.

U reagovanju Pokret socijalista tvrdi „da je plata ministra Vulina ista kao što je bila plata ministra Stefanovića pre njega“ i dodaje da su „propagandisti, da su pravi novinari (to) mogli videti iz javno dostupnih izvora i uporediti primanja“.

A mi jesmo proverili, pa upućujem i njih da pogledaju još jednom prijavu bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, koji inače vrlo uredno, nekad i po nekoliko puta godišnje, objavljuje svaku promenu svojih prihoda.

Na kraju, sasvim se slažem sa stavom Pokreta socijalista kada kažu da istinito pisanje „pre svega zavisi od autora koji sam bira da li će biti javni radnik u interesu javnosti ili propagandistički lažov“. Samo me interesuje ko je u ovoj priči propagandistički lažov?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari