Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je juče nadležno tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića zbog troškova finansiranja i izbora firme za izradu Internet sajta „Očistimo Srbiju“. U saopštenju te koalicije navodi se da su Dulić i njegovi saradnici pokušali da obmanu javnost netačnim informacijama o troškovima za izradu sajta, za koju je u aprilu prošle godine zaključen ugovor vredan 2,5 miliona dinara.

Ta koalicija negirala je tvrdnje saradnika ministra Dulića da je za izradu sajta bilo ponuda koje su premašile 40.000 evra, navodeći da je reč o javnoj nabavci male vrednosti čiji maksimalan iznos može biti 2,9 miliona dinara, bez poreza na dodatu vrednost. Navodeći da sajt od 10. juna 2010. godine nije ažuriran, ta koalicija navela je da je 2,5 miliona dinara „plaćen posao koji je mogao da obavi svaki informatički nadaren srednjoškolac“. Dodaje se da je Dulić poziv za podnošenje ponuda za izradu tog veb-portala uputio firmama Nacionalna klasa iz Beograda, Manufaktura iz Subotice i Logik Internet iz Niša, i postavlja pitanje šta je ta preduzeća među stotinama drugih u toj delatnosti preporučilo za obavljanje posla. Nevladina organizacija Koalicija za nadzor javnih finansija ranije je saopštila da je ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja sa firmom Logik Internet iz Niša sklopilo ugovor po tadašnjem kursu vredan 25.000 evra za izradu sajta „Očistimo Srbiju“.

U Ministarstvu negiraju kršenje zakona

U Ministarstvu životne sredine rekli su našem listu da je interna kontrola te institucije ustanovila da nije prekršen Zakon o javnim nabavkama. Oni su pozvali nadležne institucije da to provere. E. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari