Komisija pokrenula postupak protiv N sporta 1

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupke radi ispitivanja povrede konkurencije protiv 16 učesnika na tržištima veleprodaje i maloprodaje sportske odeće, obuće, opreme i aksesoara.

– Zbog osnovane pretpostavke postojanja povrede konkurencije iz člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije, a kojom se ograničava konkurencija na tržištima maloprodaje i veleprodaje sportske obuće, odeće, opreme i aksesoara pokrenuti su postupci protiv firmi „N sport“, „Đak“, „Oficce shoes“, „Planeta sport“, „Carvel“, „Sportmarket“, „Zvezda forever“, „Total sport“, „Ssportiko“,„Univers-co“, „Eurostar“, „Trim“, „K..G…Fasshion“, „Kopelli“ i „Str Fokus“ i „Komision sport one“ – navodi se u saopštenju Komisije za zaštitu konkurencije.

Komisija je 18. avgusta izvršila nenajavljeni uviđaj u poslovnim prostorijama društva „N sport“ i pribavila informacije, podatke i ugovore koje je ovo društvo zaključivalo sa svojim kupcima. Ispodtavilo se da je N sport kao prodavac, zaključivao, sa ostalim učesnicima na tržištu protiv kojih je Komisija pokrenula postupak, ugovore o poslovnoj saradnji koji su sadržavali obavezu kupaca da se u daljoj prodaji pridržavaju minimalnih maloprodajnih cena koje određuje „N sport“.

– Ova obaveza se naglašeno odnosila na robne marke Puma, Russsell Athletic, Sergio Taccihini i druge. Takođe, ugovorima je bila predviđena zabrana akcijskih prodaja i drugih oblika povoljnije prodaje, bez prethodnog odobrenja prodavca, odnosno N sporta – napominju u Komisiji.
Komisija je pozvala sve koji imaju dodatne informacije koje mogu doprineti potpunijem utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku, da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari