Kompanija "Jazaki" povećava zarade za 30 odsto 1Foto: Grad Šabac

Od prvog jula osnovna zarada svih proizvodnih radnika u kompaniji „Jazaki“ povećava se za 30 odsto, a povišice će dobiti i ostali zaposleni, kojih ukupno ima 2.700. Od prošle godine ovde se pored elektrosklopova za teretni program radi i program za automobilsku industriju.

– Rezultate smo postigli timski. Na ovaj način kompanija nastoji da zahvali zaposlenima za njihov doprinos prethodnih godina. Postoje i paketi beneficija na osnovu radnog učinka, program prepoznavanja ključnih zaposlenih, organizacija sportskih aktivnosti… Svim zaposlenima koji ne koriste Jazaki prevoz plaćeni su putni troškovi, a organizovan je prevoz od kuće do posla i nazad u sve tri smene. U fabrici postoji restoran sa kvalitetnim izborom hrane kao i ambulanta. Za sve zaposlene organizuju se sportske aktivnosti, sa terminima za fudbal, košarku i plivanje. S obzirom da 67 odsto zaposlenih čine žene uvešće se i termini za fitnes i zumbu. Daju se prigodni pokloni za svakog zaposlenog ko stupi u brak, za novorođenčad kao i novogodišnji paketići za decu zaposlenih – kaže Sanja Kostić, menadžerka ljudskih resursa u ovoj fabrici.

Dolazak ove velike svetske kompanije umnogome je doprineo pozitivnom imidžu grada i Slobodne zone Šabac. Pregovori sa rukovodstvom grada trajali su godinu dana, i najvažniji razlog bio je što god je obećano to je lokalna vlast i ispunila. Fabričku halu na oko 30.000 kvadrata izgradila je šabačka firma“ Set“ u rekordnom roku po svim potrebnim svetskim standardima. Međutim, iza kulisa republička vlast na sve načine je htela da ova fabrika bude u Kruševcu.

To je potvrđeno i prilikom otvaranja fabrike kada Aleksandar Vučić nije održao konferenciju za novinare niti se pozdravio sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem. Takav odnos traje i danas, pa uprkos brojnim zahtevima republičkoj vlasti ne popravlja se saobraćajnica za Slobodnu zonu koja je u krajnje lošem stanju, a za trafostanicu koja bi obezbedila sigurnost elektronapajanja lokalna vlast uložiće polovnu sredstava iako je to obaveza države i nadležnog javnog preduzeća.

Za protekle četiri godine u Šapcu je otvoreno više od četiri hiljade radnih mesta, a u Slobodnoj zoni, najvećoj u Srbiji, ove godine placeve je otkupilo 11 stranih i domaćih firmi. „Fajnenšal tajms“ uvrstio je Šabac u deset top poslovnih destinacija, a nagrade za dobru poslovnu klimu i privlačenje investicija došle su i od NALED-a. Po osnovu poreza na zarade u gradski budžet će se ove godine sliti dodatnih 180 miliona dinara, što je najbolji pokazatelj razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari