Kompanija "Leoni" privremeno obustavlja proizvodnju u Nišu 1Foto: Beta/Saša Đorđević (arhiva)

Kompanija za proizviodnju auto-delova „Leoni“ saopštila je danas da od 20. marta privremeno obustavlja kompletnu proizvodnju u fabrici u Nišu.

Kao razlog navodi se zastoj u proizvodnji kupaca te firme u Nemačkoj i Austriji, izazvan pandemijom korona virusa.

Zaposleni koji u ovom periodu ne budu radili, biće plaćeni u skladu sa Zakonom o radu Srbije, rečeno je u saopštenju „Leonija“.

Kompanija je istakla da je fabrika u Nišu za sada jedina medju ukupno četiri u sastavu kompanije „Leoni Srbija“ (Prokuplje, Malošište, Niš i Kraljevo) koja sutra privremeno obustavlja kompletnu proizvodnju.

Navedeno je da će zaposleni u ostalim proizvodnim jedinicama biti blagovoremeno obavešteni, ukoliko bude promena u planu.

U sve četiri proizvodne jedinice uprava kompanije organizuje proizvodni proces kako bi zaštitila zdravlje zaposlenih kojima su dostupna sredstva za dezinfekciju, pojačana je higijena i dezinfekcija objekata i prostorija, saopštio je „Leoni“ i dodao da zaposlene obučava o zaštiti od korona virusa.

Međutim ta kompanija kaže da je nestašica zaštitnih maski jer ih je „nemoguće nabaviti na tržištu“ i da se nada da će ovih dana moći da ih obezbedi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari