Kompanije su zaposlile 27.570 radnika više nego što je ugovoreno 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Ministarstvo privrede saopštilo je da su 72 kompanije koje su dobile podsticajna sredstva države, nakon što su uspešno ispunile ugovorne obaveze, zapošljavale 18.524 radnika, što je za 6.141 više nego u odnosu na ugovoreno.

Ove kompanije su nastavile sa zapošljavanjem novih lica, te zaključno sa 15. martom 2017. godine, one zapošljavaju 39.953 lica, što je za 27.570 više od broja radnika definisanih ugovorom (223%). Među njima su Yura Corporation d.o.o. iz Rače, Leoni Wiring Systems Southeast iz Prokuplja, NCR iz Beograda, IGB Automotive Comp d.o.o. iz Inđije i Gorenje d.o.o. iz Valjeva, saopšetno je iz Ministarstva privrede.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je da je ovim u potpunosti ispunjen jedan od osnovnih ciljeva davanja podsticaja – rast zapošljavanja i da je u tom pogledu ova podrška države prevazišla očekivanja.

„Svaki uloženi evro nam se vrati višestruko za 14 meseci kroz različite poreze i doprinose i druge prihode državnog i lokalnih budžeta. Pored činjenice da je veliki broj ljudi dobio posao u ovim fabrikama, mnogo je i onih koji su bili angažovani na njihovoj izgradnji i kasnije u toku poslovanja“, istakao je Knežević. On je podsetio da je raspisan javni poziv za podršku investitorima i pozvao zainteresovane privrednike, posebno domaće, zbog kojih su i spušteni kriterijumi za dobijanje ove podrške, da se prijave za dodelu sredstava podsticaja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari