Korona prepolovila proizvodnju Krušika 1Foto: Fabrika Krušik

Bilansi se još svode, ali prve projekcije kažu da će se poslovodstvo i zaposleni u Holding korporaciji „Krušik“ truditi da prošlu 2020. godinu u poslovnom smislu što pe zaborave, jer je ostvarno tek oko 50 odsto planirane proizvodnje, piše današnja Politika.

Od plana vrednog 104 miliona dolara realizovani su poslovi za 51 milion dolara, izjavio je za taj list direktor valjevske fabrike namenske industrije Vladan Lukić.

„Pandemija virusa korona prouzrokovala je čitav niz problema i u nabavci i u proizvodnji i u otpremi robe, odsustvo radnika ometalo je proizvodni proces. Prvi talas epidemije tokom prošle godine prošli smo relativno lako, ali tokom drugog i trećeg bilo je i po 120 pozitivnih radnika. Ipak, zahvaljujući primeni protivepidemioloških mera i visokoj svesti zaposlenih nismo dolazili u situaciju da moramo da zatvarimo cele pogone“, rekao je Lukić.

On je podsetio da su tokom 2020. zaključeni ugovori za nove poslove vredne 72 miliona dolara, koji su delom već realizovani, a ostatak bi trebalo da bude uradjen tokom ove godine.

„Projekcija, plan za 2021. godinu, realizacija je poslova vrednih 94 miliona dolara. Da li će se ostvariti, umnogome zavisi od kretanja na tržištu i niza drugih faktora“, rekao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari