Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izrazio je juče sumnju da ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega odgovara uslovima tendera.
– Ukoliko se to ne poklapa Skupština Srbije je dovedena u zabludu, a ostali učesnici u nepravedan položaj, jer je omogućeno da postoji privilegovana strana – kazao je on na konferenciji za novinare po okončanju savetovanja „Strategija razvoja saobraćaja i putne infrastrukture“.

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš izrazio je juče sumnju da ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega odgovara uslovima tendera.
– Ukoliko se to ne poklapa Skupština Srbije je dovedena u zabludu, a ostali učesnici u nepravedan položaj, jer je omogućeno da postoji privilegovana strana – kazao je on na konferenciji za novinare po okončanju savetovanja „Strategija razvoja saobraćaja i putne infrastrukture“. Predsednik Skupštine Vojvodine je istakao da će i dalje insistirati na tome da dobije uvid u tekst ugovora, sve anekse, tehničku dokumentaciju i finansijske delove ugovora. Kostreš je zatražio i odgovor na pitanje da li je tačna izjava potpredsednika Vlade Božidara Đelića o tome da je moguće produženje roka od 25 godina na tu koncesiju. Profesor Građevinskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Cvetanović kritikovao je nepostojanje sistemskih rešenja u oblasti saobraćajne infrastrukture, ocenjujući da je davanje koncesija legitimno, ali da se mora znati šta država dobija, a šta gubi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari