Kovačević: Država da pomogne pre svega malim i srednjim preduzećima 1Vladimir Kovačević Foto: Narodna stranka

Član Predsedništva Narodne stranke i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je danas da mere pomoći Vlade Srbije privredi ne smeju biti diskriminatorske niti razdvajane po privrednim granama ili po poreklu kapitala.

„Motor našeg društva su mala i srednja preduzeća i na njih se moramo fokusirati. Danas gotovo da nema privrednog subjekta koji ima operativan status iznad 60 odsto. Zbog toga bi Vlada Srbije trebalo da se odluči za pomoć koja ne pravi zahvat tekućeg teško skupljenog novca u budžetu od raspolućene privrede“, rekao je Kovačević.

Kovačević je podsetio da je Narodna stranka predložila odlaganje plaćanja kredita bankama za još tri meseca i da u tom periodu plaćanje doprinosa i poreza za plate radnika padne na teret države, kao i odustajanje države od naplate poreza na dobit za 2020. godinu po mesečnim akontacijama shodno završnom računu za 2019. godinu.

„Izvori dodatnog finansiranja praznog budžeta bili bi povećanje akciza na alkohol i duban i svih oblika luksuza, poput luksuznih vila i stanova, brodova i luksuznih automobila“, dodao je Kovačević.

Kovačević je naveo da za sve istaknute mere nema dodatnog naprezanja budžeta niti rasipanja novca, kao što je bačena ogromna suma novca od 100 evra po punoletnom građaninu bez ikakvog trajnog efekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari