Krkobabić: Investicioni plan Srbija 2020-2025 preduslov za opstanak sela 1Foto: Beta

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić ocenio je da je investicioni plan predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Srbija 2020-2025“ preduslov za opstanak sela Srbije, saopšteno je danas.

„Napori Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i Ministarstva za brigu o selu ostali bi bez realizacije da nije istinske podrške predsednika Aleksandra Vučića i investicionog plana ‘Srbija 2020-2025’ . Tim planom i stopom rasta BDP-a od minimum šest odsto na godišnjem nivou, mogući su značajniji pomaci na bolje u selima Srbije“, rekao je Krkobabić.

On je naveo da plan predvidja pet milijardi evra za izgradnju 5.000 kilometara regionalnih i lokalnih puteva, tri milijarde evra za izgradnju vodovoda i kanalizacije južno od Save i Dunava, kao i 300 miliona evra, mimo budžeta države, namenjenih kupovini mehanizacije, navodnjavanju i komasaciji.

„Naša misija da se sačuvaju sela Srbije bazira se na tim izdvajanjima, jer za to su nam potrebne velike pare, a još više rada i znanja“, izjavio je Krkobabić za Televiziju Prva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari