Krkobabić: Nemački model za srpske banje 1Foto: PUPS ( Arhiva)

U sklopu nove regionalne politike koja podrazumeva ravnomerni razvoj svih delova Srbije ministar Milan Krkobabić posetio je Nišku Banju za čiji razvoj je zadužen od strane premijera Aleksandra Vučića.

Kako je Vlada Srbije donela odluku da se pojedine banje stave u  punu funkciju, Krkobabić je sa predsednikom opštine Niška banja Dejanom Jovanovićem i njegovim saradnicima, obišao banju da bi sagledao koje su mogućnosti za njenu potpunu revitalizaciju.

Kako je saopšteno Rh centar sa tri klinike, za kardiologiju, reumatologiju i rehabilitaciju i službom za ortopediju, ključni je faktor za razvoj  Niške banje. Sa 56 vrhunskih lekara i najsavremenijom opremom, ovaj centar radi u punom kapacitetu. Ministar je obišao park, i dva zatvorena hotela, kod kojih prvo mora da se reši pitanje vlasništva pa da se tek onda razmišlja o njihovoj adaptaciji i uključivanju u turističku ponudu banje. 

„Okosnica razvoja Niške Banje mora da bude puna harmonija onog što predstavlja zdravstveni turizam sa slobodnom inicijativom investitora koji su spremni da ulažu u ostale vidove turističkog razvoja. Za razvoj Niške banje ali i svih banja u Srbiji najprihvatljiviji je nemački model po kome prirodni resurs,  voda, ostaje u vlasništvu države, a njime gazduje lokalna samouprava, koja je i najodgovornija za turistički razvoj zajednice“, izjavio je Krkobabić.

Na kraju Krkobabić je istakao da je premijer Vučić presekao Gordijev čvor kada su srpske banje u pitanju i ponovio da je prošlo vreme neutemeljenih eksperimenata i da su lukrativna očekivanja pojedinaca i  interesnih grupa prošlost. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari