Krkobabić: Ohrabrujemo ljude i pomažemo selima 1Foto: Pošta Srbije

Akcija „Država Srbija u selima Srbije”, koju je pokrenuo Milan Krkobabić u sklopu nove razvojne regionalne politike, juče je zaživela i na području opštine Batočina.

Tim povodom, Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, obišao je selo Žirovnica, a ova akcija će narednih dana biti na pragu još četiri šumadijska sela – Milatovac, Kijevo, Prnjavor i Crni Kao.

„Doveli smo na jedno mesto opštinskog činovnika, lekara i poštanskog službenika. Danas je sa nama Pošta Srbije koja puno pomaže u svemu ovome, a sledećih nedelja će nam se pridružiti i ostala javna preduzeća – Srbijavode, Srbijašume i Putevi Srbije. Hoćemo da pokažemo da nijedno selo u Srbiji nije zaboravljeno, niti ostavljeno sebi. Srbija simbolično dolazi na prag svoga sela kroz saradnju velikih javnih preduzeća i lokalnih samouprava. Radićemo konkretne i korisne stvari efikasnijim angažovanjem resursa javnih preduzeća i lokalnih samouprava, kako bi ohrabrili ljude da ostanu u svojim selima”, rekao je Krkobabić.

Zahvaljujući akciji „Država Srbija u selima Srbije” oko 2.500 stanovnika ovih pet naselja u opštini Batočina, umesto putovanja do kilometrima udaljene opštine, ambulante ili pošte, sada sve mogu brzo i lako da završe na svom kućnom pragu.

Obeležavanju nastavka akcije u selu Žirovnica prisustvovali su načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić, predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović, predsednik opštine Lapovo Saša Ivković, predsednik opštine Knić Zoran Đorović, predsednik opštine Rača Nenad Savković i v. d. direktora Pošte Srbije Mira Petrović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari