Krkobabić: Penzioneri potroše skoro pet milijardi evra na tržištu 1Foto: Pres služba Vlade

Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije, zadužen za regionalni razvoj, posetio je danas Opštinu Doljevac gde je sa rukovodstvom te opštine razgovarao o ravnomernom regionalnom razvoju i revitalizaciji zadrugarstva.

Svih 16 naseljenih mesta ove opštine zaslužuju istu pažnju i dobre uslove za život, a zadruge su put do toga. Ove godine jedna zadruga iz Doljevca dobila je 7,5 miliona bespovratnih sredstava, a u narednom periodu očekujemo da povežemo i umrežimo više njih i da ljudi vide svoju sigurnu budućnost ovde. “ izjavio je Krkobabić i dodao da predstoji zajednički rad na primenjenoj edukaciji kako bi se doprlo do što više domaćina i olakšao njihov put do boljitka.

Nakon toga Krkobabić je u Oficirskom Domu u Nišu svečano otvorio „5. Sajam za penzionere .

Krkobabić je poručio da penzioneri danas zaslužuju najveću pažnju i brigu i da s pravom očekuju da im primanja budu uvećana, redovna i sigurna.

Posebno se obratio lokalnim samoupravama i trgovinskim lancima.

Dobrog i lojalnog kupca svuda u svetu trgovac uvažava i pazi. Danas, kada su penzije redovne, sigurne i uvećane penzioneri predstavljaju svakako sigurnog i solidnog kupca jer godišnje potroše gotovo pet milijardi evra na tržištu“. Ministar je tako apelovao na društvenu odgovornost velikih trgovinskih lanaca i lokalnih samouprava da budu još darežljiviji kada su popusti u pitanju i nedeljne i mesečne akcije za ovu grupaciju stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari