Krkobabić u praktičnoj školi zadrugarstva 1

Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj, prisustvovao je danas u ZZ Voćar Slankamen u Novom Slankamenu praktičnom javnom času rezidbe voćnjaka.

Čas je studentima održao Zoran Keserović, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Društva voćara Srbije.

Kabinet ministra u okviru akcije Vlade Srbije „500 zadruga u 500 sela“, potpisao je 9. avgusta 2017. godine sa ZZ Voćar Slankamen sporazum o dugoročnoj saradnji na projektu pod nazivom „Praktična škola zadrugarstva“, na volonterskim osnovama za potrebe svih zainteresovanih sadašnjih i budućih zadrugara.

„Znanje i rad su siguran ulog za budućnost i jedini recept za bolje sutra. Ova zadruga sa svoja 42 zadrugara šest različitih nacionalnosti i 500 hektara zadružnog zemljišta primer je koji treba da sledi cela Srbija“, rekao je Krkobabić i najavio u ovoj godini formiranje složenih zadruga kao iskorak u smislu objedinjavanja postojećih zadruga u ozbiljne privredne subjekte.

„Ugledamo se na voćarstvo Evrope i sa nekim regijama idemo rame uz rame. U poslednjih 15 godina uvećali smo prinos kod nekih voćnih vrsta čak pet puta, zahvaljujući primenljivoj nauci“, rekao je profesor Keserović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari