Lazarević: Zakupci prostora za kockarnice "ne pitaju za cenu", ako je lokacija dobra 1Foto: MOD

U Beogradu se smanjuje zakup poslovnog i stambenog prostora i cene zakupa, osim u luksuznim tržnim centrima i zgradama, ali cene stanova ne padaju, rekla je danas Kaća Lazarević, vlasnica istoimene agencije za nekretnine.

Ona je za Betu rekla da velike multinacionalne kompanije i banke još mogu da dopuste sebi luksuz da skupo plaćaju poslovni prostor, dok ulični lokali „zvrje“ prazni ili se iz njih iseljavaju zakupci u potrazi za jeftinijim.

„Cene poslovnog prostora u luksuznim tržnim centrima ne padaju, dok za manje prostore padaju, ali ima investitora koji i sada hoće da ulože novac u kupovinu lokala i izdaju ih za usluge brze hrane“, rekla je Lazarević.

Dodala je da je velika potražnja poslovnog prostora za kockarnice i da, ako je dobra lokacija, potenicjalni zakupci „ne pitaju za cenu“.

„Uskoro će Beograd biti prepun apoteka, laboratorija i kockarnica“, rekla Lazarević.

Cene stanova u novogradnji, prema njenim rečima ne padaju, čak se lakše prodaju skuplji i luksuzni stanovi.

Na početku epidemije kada se radilo skraćeno došlo je, kako je rekla „do začepljenja u katastru pa je promet na tržištu nekretnina stao, a od juna je kao kad ispadne čep“.

„Nedavno smo na Vračaru lakše prodali stanove čiji je kvadrat 3.600 evra nego one od 3.000 evra. Kvadrat na Ledinama je 1.300 evra, a mnogo se gradi na Lekinom brdu i kvadrat je od 1.850 evra do 2.250“, rekla je Lazarević.

Dodala je da su naročito traženi stanovi sa garažama i da je teško prodati stan na Vračaru u starogradnji ako nema garažno mesto.

Garaže se, prema njenim rečima, prodaju zavisno od lokacije po 15.000 do 30.000 evra, a nedavno je jedna garaža prodata za 50.000 evra.

„Mislim da država gubi dosta novca od nepruženih usluga jer katastar sporo i nestručno radi i zatrpan je sa 700.000 predmeta, pa to usporava promet stanova“, rekla je Lazarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari