Lažni predstavnici seljaka učestvuju u uništenju agrara 1

Inicijativa „Selo – grad“, koja učestvuje u lokalnoj vlasti u Šapcu, javno je ukazalo o nebrizi aktuelne vlasti za agrar.

„Narodna seljačka stranka ne zastupa interese seljaka, što pokazuje i delovanje njenog predsednika Marijana Rističevića u Narodnoj skupštini. Dok predsednici odbora njegove stranke širom Srbije dele sudbinu poljoprivrednika, Rističević se u parlamentu bavi svim drugim osim problemima seljaka“, navodi ova inicijativa u svom saopštenju i precizira da su ti problemi neisplaćene subvencije, šteta od suše, nekontrolisan uvoz bez jasnog plana, posebno kukuruza, monopolisti, otkup stoke, voća…

„Inicijativa Selo – grad neprekidno ukazuje na ove teme, ali ih oni, koji bi trebalo da se bave njima, ignorišu. Čak smo doprli i do ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji je javno obećao isplatu subvencija i nije održao reč. Danas oba predstavnika seljaka u Skupštini Srbije, osim što imaju lep naziv stranaka, nisu u poslaničkim klupama da bi brinuli o interesu sela, već isključivo o opstanku Srpske napredne stranke na vlasti“, navode iz Inicijative.

„Još je apsurdnije što dva poslanika SNS-a iz Šapca, koji vrlo dobro znaju tešku situaciju seljaka, nisu sazvali nijednu konferenciju za novinare na kojoj bi se o tome razgovaralo, već se bave klevetama i spletkama. Dok je Inicijativa Selo – grad održala na desetine konferencija za novinare na temu poljoprivrede, na kojoj je upozoravala na sve teže stanje u selu i tražila rešenje, Vlada Srbije i navodni predstavnici seljaka svojim nečinjenjem urušavaju kompletan agrar, što ima nesagledive posledice za sve građane Srbije“, rečeno je u saopštenju ovog udruženja građana. Inače, na području Šapca ima 52 sela i polovina stanovništva, od ukupno 115.000, živi na selu i od sela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari