Leks specijalis za jeftine stanove? 1Sličan scenario o podsticanju građevinske industrije: Naselje "Stepa Stepanović" Foto: MOD (arhiva)

Da bi projekat jeftinih stanova, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mogao da se sprovede, biće usvojen leks specijalis, kako bi izgradnja kvadrata za vojsku, policiju i ljude u službama bezbednosti bila pod okriljem zakona, nezvanično je rečeno Politici u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Donošenje zakona specijalno za taj projekat moglo bi da znači da će Vlada podizanje stanova, u kojima će kvadrat koštati u proseku 500 evra, da proglasi javnim interesom, jer te kategorije ljudi ne mogu da reše stambeno pitanje po tržišnim uslovima, piše Politika.

List podseća da je sličan scenario bio i pre sedam godina, kada je kabinet tadašnjeg premijera Mirka Cvetkovića predložio Zakon o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize, sa ograničenim rokom trajanja

Tada je odobreno više od 300 projekata, među kojima i izgradnja kompleksa sa 4.414 subvencionisanih stanova, koji su postali naselje „Stepa Stepanović“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari