Letnji red vožnje voza "Nostalgija" na Mokroj Gori 1Foto: Nenad Kovačević

Muzejsko-turistički voz „Nostalgija“ od sutra, 1. aprila, počeće da saobraća po novom, letnjem redu vožnje.

Voz će, atraktivnom Šarganskom osmicom – prugom uskog koloseka, na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi i nazad saobraćati svakodnevno i imaće dva redovna i dva fakultativna polaska. Redovni polasci su u 10,30 i 13,30 časova, a fakultativni se organizuju po potrebi, u zavisnisti od interesovanja gostiju i to s polascima u 08,00 i 16,00 časova.

Cene vožnje, koje se nisu menjale od prošle godine, za odrasle je 600 dinara, za decu uzrasta od 6 do 14 godina 300 dinara, dok je za mlađe od šest godina vožnja besplatna.

Postoji mogućnost zakupa voza danju i noću. Zakup kompoziciju sa dizel vučom košta 60.000, odnosno 120.000 dinara sa parnom lokomotivom, a noćno iznajmljivanje 70.000 dinara.

U okviru Muzejsko-turističkog kompleksa „Šarganska osmica“ turistima se nudi smeštaj u konačištu „Osmica“, koje ima 50 ležaja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima, multimedijalnu salu i restoran. Osim toga, na stanici Jatare nalazi se još jedan ugostiteljski objekat, kao i „Planinska kuća“ na oko kilometar i po od stanice Mokra Gora.

Već godinama raste broj turista koji, u okviru balkanskih tura, posećuju Mokru Goru, a njene atraktivnosti posebno privlače goste iz Kine, Japana, Koreje i cele Evrope.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari