Letovanja se prodaju još od decembra 1Foto: Simela Pantzartzi/EPA

Međunarodni sajam turizma, koji je tokom četiri dana na Beogradskom sajmu okupio više od 1.100 izlagača iz više od 50 zemalja, juče je završen i sudeći prema interesovanju posetioca bio je idealna prilika da se „ugrabi“ letovanje uz popust i do 50 odsto.

Iako većina turističkih agencija u ponudi gotovo uvek ima neke popuste, naročito na tzv. first minut ponude, tokom Sajma turizma (koji je tradicionalno u drugoj polovini februara) ti popusti su najveći.

– Letovanja se uveliko prodaju još od decembra, jer naši putnici vole da iskoriste mogućnost plaćanja na više rata kao i first minute popuste. Najbolji hoteli i apartmani se odlično prodaju tokom zime pa u sezoni ostaju samo određeni tipovi soba ili vila. Zato turisti uglavnom rezervišu ranije. Tokom Sajma prodaja se značajno povećala zbog dodatnih popusta – kažu za Danas u Oktopod travelu.

U ovoj agenciji za ovu sezonu, kažu, izdvajaju grčki Kanali – Prevezu, Sotiricu i Nikiti. Cene za najam smeštaja, apartmana uz avionski prevoz u nekom od ovih mesta je od 150 do 450 evra.

Sajamski popust za apartmane u Grčkoj je bio 25 odsto, za hotele 50 odsto, dok je avio-aranžmani za Krf mogao da se nađe za 158 evra.

U ponudi, koja je aktuelna i sad posle Sajma, u Oktopod travelu imaju i deset dana na Siciliji uz avionski prevoz po ceni od 430 do 500 evra. Desetodnevni polupansion u turskom Sarimsakliju u hotelu sa tri zvezdice košta od 186 evra u junu do 300 evra u julu i avgustu, na šta treba dodati i 80 evra za povratnu autobusku kartu. Smeštaj u hotelu sa dve zvezdice u Kušadasiju je od 140 do 220 evra. Osim toga u ovoj agenciji imaju da ponude izlete u evropske gradove, tako su dva noćenja u Pragu bila 55 evra, u Toskani 69 evra ili deset evra više u Milanu.

Letovanja u Grčkoj polako se rasprodaju i u Argus tursu, a ono što preporučuju u ovoj agenciji jesu avio-programi za Rodos, Krit i Krf, ali i Halkidiki, Katerini, Evia, Lefkada, Parga, Krf, Tasos i Sitonija, uz prevoz autobusom.

Najam apartmana na Halkidikuju u maju ili početkom juna košta od 39 do 69 ili 79 evra. Najjeftinijih aranžmana u ovoj agenciji gotovo da više nema.

Cene za najam ili noćenje sa doručkom u apartmanima na Halkidikiju kreću se i u špicu sezone do 220 evra. Slične cene najma apartmana su i u oblasti Katerini, Paraliji i Olimpik biču, gde cene idu od 39 evra u maju do 169 ili 179 evra tokom jula i avgusta. Za one koji na Halkidiki žele da idu avionom Argus ima u ponudi deset dana u hotelu sa dve zvezdice po ceni od 195 do 365 evra po osobi u zavisnosti od termina u kom se ide, dok je smeštaj u hotelima sa tri zvezdice od 225 do 550 evra.

Deset dana na Krfu autobusom, bar u onim apartmanima u kojima još može da se pronađe mesto, koštaće ovog leta od 170 do 210 evra, dok je za one koji do najvećeg poluostrva u Jonskom moru planiraju da idu avionom Argus pripremio ponude od 360 do 700 evra po osobi. U cenu ulazi najam apartmana ili eventualno noćenje sa doručkom.

Cene za Tasos se kreću od 100 do 250 evra po osobi, dok bi za 10 dana na Kritu trebalo izdvojiti od 250 do 700 evra za smeštaje sa dve ili tri zvezdice. Bolje kategorisani smeštaj košta i više od 1.000 evra za deset dana, uz prevoz avionom. Ono što je novo u ponudi Argusa je Malta, aranžmani su sedam ili 14 dana, a cene su od 345 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari