Linglong dolazi krajem marta 1Foto M.P. Grad Zrenjanin

Za kraj marta u Zrenjaninu treba da počnu radovi na izgradnji fabrike pnenumatika Linglong Tajr, što je nedavno najavio predsednik Srbije.

Reč je o do sada najvećoj investiciji Republike Kine u Srbiji, vrednoj blizu milijardu dolara. U odeljenju za lokalni ekonomski razvoj potvrđuju da je sve spremno za investiciju, u čiju izgradnju će biti uključene domaće firme.

– Nezvanični datum izlivanja kamena temeljca za fabriku pneumatika Linglong Tajr je 30. marta, čekamo potvrdu investitora. Grad je sa svoje strane uradio sve što je potrebno da se pripremi za dolazak ove renomirane firme – objašnjava načelnik odeljenja LER Jovan Vukanović.

U ovom odeljenju potvrđuju da su donete sve neophodne zakonske odluke i da je grad spreman za otvaranje gradilišta u industrijskoj zoni „Jugoistok“, lociranoj prema Beogradu. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić prošlog meseca je u predsedništvu Srbije prisustvovao razgovorima o početku realizacije te najveće privredne investicije u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji. Kineska kompanija „Linglong Tajr“ namerava da u Zrenjaninu godišnje proizvodi 13,62 miliona komada radijalnih guma. Svoje proizvode izvozi u preko 180 zemalja, pripada grupi od 20 najvećih svetskih gumarskih preduzeća i među prvih pet u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari