Ljajić: Agrokorove firme u Srbiji su stabilne 1Arhiva/ Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavo je da su firme koje posluju u Srbiji u okviru „Agrokora“ stabilne i da izvršavaju svoje obaveze, pre svega prema malim dobavljačima.

Ljajić je gostujući u Dnevniku RTS rekao da je situacija u „Agrokoru“ očekivana i da toj kompaniji predstoji temeljna reorganizacija.

„Dugovi Agrokora su ogromni, ali su firme koje posluju u Srbiji stabilne, izvršavaju se obaveze pre svega prema malim dobavljačima ali to što je poslovanje u Srbiji stabilno nije razlog da se ne vrši dalji monitoring“, rekao je Ljajić.

Govoreći o očekivanjima od turizma u Srbiji, Ljajić je podsetio da je sigurnost i stabilnost u pojedinim zemljama dominantan motiv da li će turisti putovati u neku zemlju.

„Tunis, Egipat su izbrisani sa svetske turističke mape. Turska se takođe suočava sa problemima da očuva svoj turizam. Mi svake godine dajemo preporuku ukoliko postoji opasnost za putovanje u neku zemlju, ali je na građanima odluka da li će putovati ili ne. Svakako ne preporučujemo da se putuje u zemlje koje su potencijalno ugrožene od novih terorističkih napada“, istakao je ministar turizma.

Ove godine Ljajić, kako je rekao, u Srbiji očekuje više od tri miliona turista.

„Od toga očekujemo 1,4 miliona turista i milijardu i trista miliona evra deviznog priliva. Do sada smo podelili 43.000 vaučera za letovanje u Srbiji, a očekujemo da ćemo ove godine podeliti 70.000“, objasnio je Ljajić.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, Ljajić je napomenuo da je najbitnije da i buduća Vlada funkcioniše kao tim.
„Nema garancije koja je opcija najbolja, jedino rešavanje konkretnih problema može biti brana prema populizmu i moramo da se tome odupremo samo konkretnim akcijama. Verujem da će Vlada ispuniti ono što je zacrtano, a to je približavanje zemlje EU i rešavanje ekonomskih problema“, zaključio je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari