Ljajić: "Fajnal for" promocija Srbije kao turističke destinacije 1Foto: Tviter

Ovo će biti rekordan maj u poslednjih nekoliko godina kada je reč o prilivu deviza, rekao jeministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić.

Izjava o romingu koja je potpisana na Samitu EU-Zapadni Balkan je mali korak i proces ukidanja rominga će potrajati, rekao je ministar. On je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da svaki sportski događaj, bez obzira o kojem se sportu radi, donosi značajna devizna sredstva i dodao da će ovo biti rekordan maj u poslednjih nekoliko godina kada je reč o prilivu deviza i da će NBS za dva meseca saopštiti precizne podatke. Noćenja su, navodi, tri puta skuplja nego obično, ima 70 letova više, traži se smeštaj i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Inđiji. Ministar je istakao

da, prema statistici, 58 odsto ljudi koji dođu na ovakve sportske događaje, dolazi ponovo. Organizacija „Fajnal fora“ je globalna promocija Srbije kao turističke destinacije, ističe ministar. Budući da je Fenerbahče u finalu, Ljajić kaže se tokom posete Turskoj neformalno govorilo o mogućem prisustvu zvaničnika te zemlje u areni. „Da li će od toga doći, ja stvarno ne mogu da kažem u ovom trenutku“, rekao je Ljajić.

Govoreći o mogućnosti ukidanja rominga u EU za zemlje Zapadnog Balkana, Ljajić kaže da je izjava o podršci digitalnoj agendi koja je potpisana na Samitu u Sofiji mali korak i da će taj proces potrajati.

Mnogo je faza do ukidanja, proces neće biti jednostavan, a „mi ćemo biti uporni u tome“, poručio je ministar.

Ljajić će sutra biti u delegaciji koja će posetiti Azerbejdžan i kaže da je cilj posete predsednika Vučića i delegacije da se dobri politički odnosi konkretizuju kroz trgovinsku saradnju koja je sada na niskom nivou.

Nema većih kontakata među privredama, kaže Ljajić, ali se, kako ukazuje, sada potpisuje sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Što se tiče mogućnosti proizvođača iz Srbije, Ljajić ističe da su one pre svega u poljoprivredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari