Ljajić: Poštovanje ugovora 1Foto: twitter

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa generalnim direktorom komanije „Merkator S“ Aleksandrom Seratlićem.

Poslovanje te kompanije, kao dela Agrokor koncerna, stabilno i da u potpunosti i na vreme izmiruje sve obaveze prema državi i zaposlenima, rekao je Seratlić.

Kada je u pitanju ispunjavanje obaveza prema dobavljačima, Seratlić je rekao da se poštuju svi ugovori i dogovori, a da se posebno vodi računa o malim dobavljačima, kojih je 490 od ukupno 660 sa koliko sarađuje „Merkator S“.

On je dodao i da je većina artikala, koji se prodaju u objektima ove kompanije, proizvedena u Srbiji.

Ljajić je rekao da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija očekuje poštovanje svih obaveza prema zaposlenima, kao i prema dobavljačima sa kojima posluje „Merkator S“.

On je pozvao sve dobavljače koji imaju bilo kakav problem u poslovanju sa kompanijom „Merkator S“ da se jave nadležnim službama u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, koje će zajedno sa stručnim timovima kompanije raditi na pronalaženju rešenja.

Ljajić i Seratlić biće na čelu timova koji će se sastajati jednom nedeljno u cilju razmene informacija, praćenja dalje situacije i rešavanja potencijalnih izazova.

Ljajić će narednih dana održati odvojene sastanke i sa rukovodiocima kompanija „Dijamant“ i „Frikom“, koje takođe posluju u sklopu Agrokor koncerna.

Kompanija „Merkator S“ zapošljava 9.000 radnika od ukupno 11.200, koliko ih ima u firmama Agrokor koncerna u Srbiji, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari