Ljajić pozvao turske privrednike da nastave sa ulaganjima u Srbiji 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pozvao je danas turske privrednike okupljene u Poslovnom udruženju za ekonomske odnose sa inostranstvom (DEIK) da nastave sa ulaganjima u Srbiji.

Svi koji su odlučili da pokrenu proizvodnju u Srbiji, razmišljaju o povećanju dosadašnjih kapaciteta, što dovoljno govori o stabilnosti i poslovnoj klimi za investicije kod nas“, rekao je Ljajić na sastanku sa turskim privrednicima u sedištu DEIK u Istanbulu, a prenosi Kancelarija za saradnju sa medijima.

Koordinator udruženja privrednika DEIK za Srbiju Bajram Akgul istakao je da su uprkos trenutnoj ekonomskoj situaciji u Turskoj, privrednici iz te zemlje zainteresovani za ulaganja u Srbiju, zato što je naša zemlja za njih najznačajnija investiciona destinacija u regionu. Naročito, dodao je Akgul, zbog sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa trećim zemljama.

Na sastanku je dogovoreno da se tokom predstojećeg Međunarodnog privrednog sajma u Izmiru, čiji je Srbija zemlja partner, održi privredni forum dve zemlje na kome bi se razgovaralo o konkretnim oblicima saradnje u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari