Ljajić: Razvoj beogradskog aerodroma će povećati turistički promet u Srbiji 1Rasim Ljajić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Razvoj beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ koji planira koncesionar će povećati turistički pomet u Srbiji, ocenio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

On je novinarima kazao da će veći broj turista u Srbiji stizati kad bude bilo više direktnih veza Beograd i drugih destinacija, posle proširenje beogradskog aerodroma.

Za povećanje broja dolazaka stranih turista su, prema njegovim rećima, važni olakšan pristup destinaciji, odnosno bezvizni režim, kao i povećanje broja letova iz evropskih i svetskih metropola.

„Srbija u poslednjih sedam godina ima stalni rast broja dolazaka inostranih turista i po tome je među prvih pet zemalja u Evropi“, rekao je Ljajić.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio je da je početak koncesije beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, koji će danas zvanično obeležiti koncesionar, francuska kompanija Vansi, veoma važan ne samo za razvoj tog preduzeća i aviosaobraćaja u Srbiji već i za celu srpsku privredu.

„Važno je što će se graditi dodatna infrastruktura i da će sve što bude urađeno i napravljano narednih 25 godina, koliko traje koncesija, ostati državi Srbiji i aerodromu“, kazao je Čadež i dodao da Vansi planira ne samo ulaganje u infrastrukturu već i objekte podrške zato što u blizini beogradskog aerodroma nema hotela i železnice.

Čadež je kazao da ulaganja u širenje aerodroma mogu da obezbede da Beograd postane privredno čvorište za privrednike iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari