Ljajić sa ministarkom turizma Bugarske o saradnji 1Rasim Ljajić Foto: Tviter

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministarkom turizma Bugarske Nikolinom Angelkovom o unapređenju turističke saradnje između dve države i budućem zajedničkom nastupu prema trećim tržištima.

Dogovoreno je da najkasnije u oktobru ove godine bude potpisan novi Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Srbije i Bugarske, kojim bi, između ostalog, bili definisani zajednički nastup prema trećim tržištima i objedinjeni turistički proizvodi sa kojima će se nastupati.

Ljajić i Angelokova su istakli da objedinjena turistička ponuda pruža veće šanse za privlačenje turista sa dalekih destinacija, a posebno iz Kine, Japana, Južne Koreje i Irana, zbog čega će biti organizovano zajedničko predstavljanje turističkih organizacija Srbije i Bugarske na vodećim svetskim sajmovima iz ove oblasti.

Iz godine u godinu raste turistički promet između dve zemlje, a posebno se povećava broj bugarskih turista, koji su u prva četiri meseca na drugom mestu po broju dolazaka u Srbiju, navodi se u saopštenju.

Tako će početkom jeseni biti organizovani dani bugarskog turizma u Beogradu, a odmah potom i dani srpskog turizma u Sofiji.

Ljajić i Angelkova razgovarali su i o prekograničnim programima koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije i saglasili se da Srbija i Bugarska konkurišu sa zajedničkim projektima za razvoj turističkih potencijala na Dunavu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari