Ljajić: Tri osiguravajuće kompanije spremne da daju osiguranje turističkim agencijama 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su osiguravajuće kuće „Triglav osiguranje“, „Globos“ i „Dunav osiguranje“ izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja licenci za njihovo normalno poslovanje.

„Imali smo vrlo konstruktivan sastanak sa ovim osiguravajucim kućama i želim da im zahvalim na pokazanom razumevanju da se ovaj problem reši. Osiguvajuće kuće će na osnovu kriterijuma i standarda, koje su definisale, nastaviti sa izdavanjem polisa osiguranja onim agencijama koje te uslove budu ispunjavale“, rekao je Ljajić agenciji Beta.

Kako je dodao, agencijama su ove tri osiguravajuće kuće uputile dopisi u kojima se traže podaci o poslovanju i bilansima i čim se te informacije dobiju, „Triglav osiguranje“, „Globos“ i „Dunav osiguranje“ osiguranje će početi sa izdavanjem polisa.

Ljajić je naveo da se izdavanje prvih polisa osiguranja turističkim agencijama očekuje tokom sledeće nedelje.

Istovremeno, rekao je ministar, u završnoj fazi su i razgovori sa bankama oko aktiviranja bankarskih garancija kao drugog modela, koji bi u budućnosti trebalo da funkcioniše u praksi i omogući stabilnost rada agencija i sigurnost turističkih putovanja.

U turističkim agencijama u Srbiji ovih dana ne mogu da se kupe aranžmani za putovanja, jer su osiguravajuće kuće odlučile da posle 30. septembra ne izdaju garancije organizatorima putovanja zbog, kako su naveli, prevelikog rizika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari