Ljajić u Kini otvara sajam "Put svile" 1Rasim Ljajić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, boraviće od danas do ponedeljka 5. juna u zvaničnoj poseti Kini, gde će u gradu Sijanu, u provinciji Šansi, svečano otvoriti Treći međunarodni sajam „Put svile“, na kome je Srbija specijalni gost i država partner.

S obzirom na to da je specijalni gost sajma, Srbija će imati najveći paviljon od svih država učesnica, gde će na prostoru od 500 kvadratnih metara biti predstavljeni privredni i turistički potencijali, kao i elementi tradicije i kulture Srbije, saopšteno je iz Ministarstva trgovine.

Ljajić će se u Sijanu sastati sa potpredsednikom Vlade Kine Vang Jangom, sa kojim će razgovarati o daljim koracima za unapređenje bilateralne ekonomske saradnje, mogućnostima za nove kineske investicije u Srbiji i realizaciji započetih zajedničkih projekata dve zemlje.

U Sijanu će, za vreme održavanja sajma „Put svile“, biće održan i 21. po redu Investicioni forum, na kome će učestvovati predstavnici 20 kompanija iz naše zemlje, uglavnom iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Provincija Šansi smatra se jednom od kolevki kineske kulture u kojoj živi oko 38 miliona stanovnika, dok njen glavni grad Sijan ima blizu 9 miliona žitelja, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari