Ljubičevske konjičke igre bez defilea i publike na Hipodromu 1Foto: Pozarevac.rs

Prvi put u svojoj istoriji, predstojeće 57. Ljubičevske konjičke igre, koje se po tradiciji održavaju prvog vikenda u septembru, ove godine, po svoj prilici, usled nepovoljne epidemiološke situacije, odigravaće se bez publike na tribinama Hipodroma i svečanog defilea ulicama Požarevca.

Inače, ova prestižna turističko-sportska manifestacija, koja je proslavila grad Požarevac i Ergelu „LJubičevo“, s obzirom na celokupnu epidemiološku situaciju i ono što prati mere, koje je propisao krizni štab od republičkog do lokalnog nivoa, stav gradskog rukovodstva je da se manifestacija ove godine ipak održi uz poštovanje svih mera predostrožnosti kako se ne bi pravio prekid u relazaciji i sačuvala tradicija.

Dogovoreno je da se Ljubičevseske konjičke igre održe bez publike na tribinama a da se sportska dešavanja sa Hipodroma prenose preko malih ekrana.

U centru grada neće biti nikavkih koncerata, niti bilo kakve manifestacije, priredbe i koncerti kao prethodnih godina.

Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije Požarevac, ističe da je želja Turističke organizacije da čitav grad pokaže svoju društvenuodgovornost. Celokupan tim ovih dana radi na organizaciji televizijskog prenosa kako bi ljudi iz cele Srbije, koji žele da gledaju, mogli da prate sa distance i tako zaštite svoje zdravlje, a opet dožive celokupan događaj samih igara među kojima je, svakako, najatraktivniji jedinstveni LJubičevski višeboj. Program igara je već sačinjen.

Svi učesnici su u u obavezi da donesu PCR test ne stariji od 72 sata.

Treninzi i pripreme višebojaca otpočeli su 10. avgusta na požarevačkom Hipodromu. U toku su sve se priprema za LJKI, koje će se, po svoj prilici, održati 6. septembra 2020. godine. U slučaju da iskrsnu neke situacije koje bi bile pretnja i ugrožavale ljude i životinje, shodno preporukama, igre će se odložiti.

Broj učesnika ove godine još nije poznat dok Konjički klub, koji je referentan, ne raspiše propozicije. Nakon toga će se znati tačan broj upisanih grla. Ovogodišnji problem je što nije bilo mnogo trkačkih dana, pa ni konji nisu u najboljoj formi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari